ExtraBrood biedt Ambachtelijke Desembrood Abonnmenten aan, vanaf 15 euro.
Je kan op elk moment van de maand inspringen en bepaalt zelf voor hoe lang (vanaf 1 maand).
Het standaard abonnement bevat 4 broden: 4 weken 1 brood op de vaste ophaaldag van het door jou gekozen ophaalpunt.

Tijs bakt in de ochtend en voormiddag. Vanaf 14u liggen de broden kraakvers bij ophaalpunten in verschillende regio’s.

DESEMBROOD: Bloem, water en zout doorgaan gedurende 24 uur een volledig artisanaal proces.
Er komt geen gist aan te pas, wel een natuurlijk desem.
Met als resultaat een robuust en sterk gehydrateerd desembrood dat rijk van smaak is,
makkelijker te verteren en beter te bewaren.

EXTRA: Contacteer ons gerust voor een bestelling op maat, catering of workshop.






1 broodsweek 1 maand: 15 euro
1 broodsweek 3 maand: 42 euro (of 14 euro per maand)
1 broodsweek 6 maand: 84 euro (of 14 euro per maand)

Bij bestelling van meerdere broden per week,
wordt de maandprijs vermenigvuldigd met het aantal broden per week.



1. Laat je gegevens achter.
2. Je ontvangt een overschrijvingsformulier via mail.
3. Ga de broodzak met jouw naam ophalen vanaf 14uur in het door jou gekozen ophaalpunt.
4. Eet smakelijk en deel rijkelijk!



Een desembrood is een natuurlijk product en kan verschillen naar gelang de temperatuur, soorten meel en bloem, het klimaat waarin de granen zijn verwerkt, of bepaalde handelingen. ExtraBrood fluctueert mee en zorgt elke week voor een nieuw boeiend brood.

ExtraBrood levert ongesneden desembrood, dit houdt het brood nog langer vers. Niets beter dan een stevige zelfgesneden boterham, al dan niet rijkelijk belegd met jouw favoriete topping.

Elke week wordt een ander brood geleverd op jouw ophaalpunt, komende uit het ExtraBrood assortiment:



Opperbolleke Brood

Een krokante korst en een malse kruim zonder hoge waterwaarden zorgen voor een mooi standvast brood. Het deeg wordt aangevuld met een toets van roggemeel.

Grootland Brood

Een stevige mengeling van T60 en T80: T staat voor 'Tarwe' en het cijfer voor de fijnheid van de bloem/het meel. Met een toets van rogge om de smaak wat aan te sterken. De tarwe komt rechtstreeks uit Moeskroen waar het gekweekt en gemalen wordt. Een kleine afstand voor een werelds brood!

Kiem Bloei Brood

Een brood waar heel wat voorbereiding aan vooraf gaat. We starten met een lichte variant van het "Grootland Brood" en voegen halfweg in het proces gekiemde tarwe toe. Dit zorgt voor een extra laag en textuur aan het brood. Door graan te kiemen komen er ook extra mineralen vrij, wat dan weer ten goede komt aan de verteringen en voedingswaarde van het brood.

Bruin DesemBrood

Een donkerder brood in het assortiment met een typische volle smaak. Een eigenzinnig deeg die zich moeilijk laat temmen zorgt voor variatie in vorm.

Teder Traditie Brood

Een desem brood met een hoger percentage starter en 30% volkorenmeel, lekker uitgebalanceerd en een ietsje langere baktijd
maken van dit brood een echt rustiek gebak.


Spelt Veld Brood

Een mengeling van tarwe en spelt die zorgt voor zachte toetsen van noot en amandel. Tarwe zorgt voor een mooi structuur en de spelt voor die extra diepe smaak, een ideale combinatie.

Kompanen Brood

Een standaard plattelands brood met 30% volkorenmeel,
lekker uitgebalanceerd.


Lambiek Brood

Drie starterculturen van verschillende rijping worden samengevoegd in de neutrale deegmengeling. De tarwebloem en meel zijn volledig bio en Belgisch.